Fritch: Εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος του Grexit

2 λεπτά ανάγνωση
6 Μαρτίου 2015

Ο άμεσος κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη περιορίστηκε μετά τη συμφωνία του προηγούμενου μήνα, ωστόσο η ασυμβίβαστη στάση που τήρησαν και οι δυο πλευρές κατά καιρούς πριν τη συμφωνία, τονίζει την πιθανότητα ενός μελλοντικού σφάλματος πολιτικής, λέει η Fitch.

Όπως επισημαίνει, το Grexit δεν είναι το βασικό της σενάριο, όμως θα εξακολουθήσε να αποτελεί κίνδυνο καθώς θα πραγματοποιούνται πιο λεπτομερείς διαπραγματεύσεις και καθώς η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθεί να διατηρήσει την στήριξη στο εσωτερικό της χώρας για τη συμφωνία που θα συνάψει.

Ωστόσο, η ευρωζώνη έχει αναπτύξει μηχανισμούς για να αποτρέψει μια κατάρρευση που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία κράτους, αλλά και για να μετριάσει την μετάδοση από τη μια χώρα στην άλλη. Έτσι, μια αλυσιδωτή αντίδραση από ένα Grexit δεν είναι πιθανό να οδηγήσει τελικά σε διάλυση της ευρωζώνης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό