Φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν – Λαγκάρντ στην ΕΚΤ

3 λεπτά ανάγνωση
2 Ιουλίου 2019

Την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής και την επίτευξη συμφωνίας για την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Ο «λευκός καπνός» βγήκε στις Βρυξέλλες και επικεφαλής της Κομισιόν αναλαμβάνει η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενώ για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτείνεται η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σϋμφωνα με το Politico η έκπληξη μετά από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων μαραθωνίου μεταξύ των ηγετών της ΕΕ, είναι η σηματοδότηση του «θανάτου», τουλάχιστον προσωρινά, της διαδικασίας του Spitzenkandidat, σύμφωνα με την οποία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάνει επιλογή μεταξύ των υποψηφίων που προτείνει η ΕΕ από τις μεγάλες πολιτικές οικογένειες.

Ωστόσο, δύο από αυτούς τους υποψηφίους, ο συντηρητικός Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ και ο πρώτος αντιπρόεδρος της σοσιαλιστικής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς απορρίφθηκαν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων του Συμβουλίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Στουρνάρας: «Πιθανότερη η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ παρά η αύξηση τους»

H επόμενη κίνηση της ΕΚΤ είναι πιθανότερο να είναι μείωση παρά αύξηση

Στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ η «κρυφή» διασύνδεση τραπεζών και funds

Ηχηρό μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τις εποπτικές αρχές στέλνει η

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση

Αμετάβλητα για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση διατήρησε τα βασικά της επιτόκια η Ευρωπαϊκή