Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου

FT: Έτοιμοι να δώσουν την ελάφρυνση οι ΥπΟικ της Ευρωζώνης

3 λεπτά ανάγνωση
21 Ιουνίου 2018

«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να δώσουν ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα-ένα μεγάλο βήμα προς την προετοιμασία της εξόδου της χώρας από οκτώ και πλέον έτη διεθνών διασώσεων», γράφουν οι Financial Times.

Aξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι κοντά μια συμφωνία που θα αφήσει την Ελλάδα με ελάχιστες αποπληρωμές μέχρι μετά το 2030 για τα 228 δισ. ευρώ που οφείλει στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί από υπουργούς στο Λουξεμβούργο σήμερα για να συμβάλλει ώστε να πεισθούν οι επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές όταν εκπνεύσει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο.

Μια συμφωνία θα τερματίσει έτη αντιπαραθέσεων μεταξύ πιστωτών και ιδιαίτερα μεταξύ Γερμανίας και Δ.Ν.Τ. σχετικά με τον τρόπο ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα της οποίας οι οφειλές ανέρχονται στο 178% της οικονομικής της παραγωγής. Σύμφωνα με διπλωμάτες οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να βασιστεί σε μια δύσκολη ισορροπία.

Οι επενδυτές χρειάζονται να δουν ότι η πορεία χρέους της Ελλάδας είναι αξιόπιστη, ωστόσο, αν προσφέρουν πολλά στην Αθήνα θα προκληθούν έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη στη Γερμανία και σε άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης με παρόμοιες δημοσιονομικές προσεγγίσεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Στο 1,7% στην Ευρωζώνη

Οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ελλάδα επιμένουν, σύμφωνα με τη Eurostat τον Ιανουάριο,

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα