Γ. Δραγασάκης στον Guardian: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ

2 λεπτά ανάγνωση
6 Μαρτίου 2017

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

«Χρειαζόμαστε μία νέα αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία θα εστιάσει αποκλειστικά στην τόνωση των επενδύσεων και στη μείωση της ανεργίας στα προ-κρίσης επίπεδα» έσπευσε να συμπληρώσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι «το θετικό σενάριο για την Ελλάδα είναι επίσης θετικό για την Ευρώπη» και για να γίνει αυτό, πρόσθεσε, «θα πρέπει να πούμε “αρκετά με τη λιτότητα”».

Ερωτηθείς σχετικά με την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ο κ. Δραγασάκης κατέστησε σαφές ότι «Ελλάδα και δανειστές θα πρέπει να φθάσουν σε συμβιβασμό». Σε κάθε περίπτωση βέβαια, χαρακτήρισε ως «παράλογες» τις απαιτήσεις των δανειστών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά