G. Rice: Επιμένουμε σε μεταρρυθμίσεις – χρέος ως προϋπόθεση για να χρηματοδοτήσουμε την Ελλάδα

4 λεπτά ανάγνωση
15 Φεβρουαρίου 2018

Τα θέματα συζήτησης δεν είναι νέα, είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Εστιάζουμε στο πώς θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί «επί της αρχής» και εξαρτάται από δυο διαστάσεις: Πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση χρέους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ότι αναμένονταν το Ταμείο να πάρει θέση Φεβρουάριο αρκέστηκε να πει ότι «δεν έχω νέα να σας πω. Τα πάντα εξαρτώνται από την πρόοδο στις συζητήσεις στα δυο θέματα που προανέφερα. Αυτό δεν έχει αλλάξει».

«Εστιάζουμε στο πώς θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί επί της αρχής και αυτό εξαρτάται όχι μόνο από την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και την ελάφρυνση χρέους» επανέλαβε στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον. «Η απόφαση του Eurogroup επιτάχυνε τις συζητήσεις για το χρέους» παραδέχθηκε, προσθέτοντας ότι «δουλεύουμε με τους εταίρους για πρόοδο το συντομότερο δυνατόν». Διευκρίνισε πάντως πως δεν έχει ημερομηνία για την επόμενη αποστολή στην Αθήνα. «Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για το θέμα» είπε.

Ο κ. Ράις αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές. Όπως είπε η διόρθωση στις αγορές ήταν μάλλον αναπόφευκτη, δεδομένης της μεγάλης ανόδου των τιμών ενεργητικού τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο πρόσθεσε πως παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα, οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες παραμένουν θετικές για την οικονομική ανάπτυξη. «Οι αγορές συνεχίζουν να λειτουργούν ομαλά. Η παγκόσμια ανάκαμψη θα συνεχιστεί» κατέληξε. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.