Γαλλία: Μικρή βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος

2 λεπτά ανάγνωση
28 Ιανουαρίου 2014

Ελαφρώς βελτιωμένο εμφανίζεται το καταναλωτικό κλίμα στη Γαλλία τον Ιανουάριο, αν και παραμένει πολύ χαμηλότερα του μακροχρόνιου μέσου όρου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Insee.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε αυτό τον μήνα στις 86 μονάδες από 85 μονάδες που ήταν τον Δεκέμβριο, καθώς τα νοικοκυριά δήλωσαν πιο αισιόδοξα για τη μελλοντική οικονομική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να αποταμιεύσουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος για τον συγκεκριμένο δείκτη βρίσκεται στις 100 μονάδες.

Από τα σημερινά στοιχεία προκύπτει, πάντως, ότι οι γάλλοι καταναλωτές δεν έχουν πειστεί ακόμα πως ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα καταφέρει να βελτιώσει τις συνθήκες στην αγορά εργασίας, καθώς ο φόβος της ανεργίας αυξήθηκε τον Ιανουάριο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το εντυπωσιακό χατ-τρικ του ΟΔΔΗΧ για το ελληνικό χρέος»

Στο εντυπωσιακό ποσό των 56,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι προσφορές από 430

Nammos: «Λουκέτο» στις Κάννες με χρέη εκατομμυρίων

Τουλάχιστον 300.000 ευρώ σε μισθούς εργαζομένων δεν έχουν καταβληθεί, ενώ πολλοί προμηθευτές περιμένουν ακόμη

Η καταιγίδα Τραμπ ξεκινά, αλλά η Ελλάδα έχει άμυνες

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της