Γαλλία: Νικητή τον Μακρόν στον β΄ γύρο δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

3 λεπτά ανάγνωση
8 Φεβρουαρίου 2017

Η Μαρίν Λεπέν, η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, φαίνεται να χάνει στον β΄ γύρο της αναμέτρησης από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με νέες δύο δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την πρόθεση ψήφου και δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Κατά την έρευνα του ινστιτούτου Elabe, η Λεπέν θα επικρατούσε στον γύρο της 23ης Απριλίου συγκεντρώνοντας ποσοστό 25,5% – 26% των ψήφων, έναντι 22% – 23,5% για τον Μακρόν. Αυτές οι εκτιμήσεις δεν απέχουν πολύ από τη δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, που καταδεικνύει ότι η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς θα εξασφάλιζε ποσοστό 26% έναντι 21% για τον Μακρόν.

Και στις δύο δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, που βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου με πρωταγωνιστές τη σύζυγό του και τα παιδιά του, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό περίπου 18%.

Η έρευνα του Elabe καταδεικνύει ότι η Μαρίν Λεπέν θα έχανε στον τελικό γύρο από τον Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 37% έναντι 63% αντίστοιχα. Παρόμοια τα αποτελέσματα του Ifop Fiducial: 36% για την πρόεδρο του FN και 64% για τον ανεξάρτητο υποψήφιο.

Σύμφωνα με το Elabe και ο Φιγιόν, εφόσον κατάφερνε να περάσει στο β΄ γύρο της 7ης Μαΐου, θα επικρατούσε της Λεπέν εξασφαλίζοντας ποσοστό 56% έναντι 44%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Γερουλάνος: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποκτήσει δυναμική για να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές»

Η δήλωση του Π. Γερουλάνου ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποκτήσει τη

Ντ. Μπακογιάννη: «Υπαρκτές οι πιθανότητες αυτοδυναμίας της ΝΔ»

Η δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη ότι είναι υπαρκτές οι πιθανότητες αυτοδυναμίας της

Δημοσκοπική φούσκα; Η περίπτωση Καρυστιανού και η σύγκρουση με την πολιτική πραγματικότητα

Η πολιτική συζήτηση που αναπτύχθηκε τους τελευταίους μήνες γύρω από τη Μαρία