Τζορτζ Κλούνεϊ: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα

4 λεπτά ανάγνωση
6 Μαρτίου 2021

Νέα παρέμβαση του Τζορτζ Κλούνεϊ υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Τα Μάρμαρα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να γυρίσουν εκεί, υπογραμμίζει ο διεθνούς εμβέλειας χολιγουντιανός σταρ, λίγες ημέρες μάλιστα πριν από την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

«Υπάρχουν πράγματι πολλά αντικείμενα ιστορικής αξίας τα οποία πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα» σημειώνει ο δις βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, καλώντας παράλληλα τη Βρετανία να επιτρέψει τη μόνιμη επανένωσή τους στον γενέθλιο τόπο τους.

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στον αρχικό τους ιδιοκτήτη», τόνισε ο Κλούνι σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με την – επίσης ηθοποιό – Τζάνετ Σούζμαν, πρόεδρο της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM).

Είναι η πρώτη τοποθέτηση του Αμερικανού ηθοποιού επί του ζητήματος εδώ και επτά χρόνια.. .Ο Κλούνι, ο οποίος τον Μάιο θα κλείσει τα 60, είχε ταχθεί για πρώτη φορά υπέρ του επαναπατρισμού των Γλυπτών το 2014.

Μάλιστα, τότε δεν είχε διστάσει να τα βάλει ακόμα και με τον τότε δήμαρχο του Λονδίνου, σημερινό πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, όταν ο τελευταίος τον χλεύασε δημοσίως για την άποψη που εξέφρασε.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.