Γερμανία: Οι “Σοφοί” της οικονομίας αναθεωρούν την εκτίμηση της ανάπτυξης για το τρέχον έτος

2 λεπτά ανάγνωση
9 Νοεμβρίου 2021

Στο 2,7% θα κυμανθεί η ανάπτυξη στη Γερμανία για το τρέχον έτος, εκτιμά η Επιτροπή των «Σοφών», αναθεωρώντας επί τα χείρω την προηγούμενη πρόβλεψή τους για ανάπτυξη ύψους 3,1%.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, αιτίες της αναθεώρησης είναι πιθανότατα τα προβλήματα στις παραδόσεις εμπορευμάτων, αλλά και η έκρηξη στις τιμές ενέργειας. Η ανάπτυξη ωστόσο αναμένεται να αντισταθμιστεί το επόμενο έτος, για το οποίο οι «Σοφοί», οι οποίοι συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, εκτιμούν ότι θα φθάσει στο 4,6%. Όσο για τον πληθωρισμό, αναμένουν αύξηση 3,1% για φέτος και σταδιακή εξομάλυνση αργότερα, ξεκινώντας από 2,6% για το 2022.

Η Επιτροπή των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να παρουσιάσει την Έκθεσή της αύριο και, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ, οι εκτιμήσεις της θα συνεπάγονται πρόβλημα για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.