Γερμανία: Στο 7,25% υπολογίζει το έλλειμμα για το 2020

2 λεπτά ανάγνωση
22 Απριλίου 2020

Στο 7,25% του ΑΕΠ εκτιμά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι θα φθάσει για το τρέχον έτος το έλλειμμα της Γερμανίας, εξαιτίας του έκτακτου νέου δανεισμού για την χρηματοδότηση του «προγράμματος σταθερότητας» στην κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των γερμανικών δημοσιονομικών, η οποία «έκλεισε» κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα διαβιβασθεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 75,25%, από 60% που ήταν μέχρι σήμερα.

Στην έκθεση ωστόσο επισημαίνεται ότι «η πρόβλεψη επηρεάζεται αυτή τη στιγμή από μεγάλες αβεβαιότητες».

Στις 29 Απριλίου η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιοποιήσει την επικαιροποιημένη, εαρινή πρόβλεψή της, ενώ στις 14 Μαΐου θα υπάρξει η πρώτη εκτίμηση σχετικά με την επίδραση της κρίσης στα φορολογικά έσοδα, τα οποία, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, είναι ακόμη δύσκολο να προσδιοριστούν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάπτυξη 1,9% το 2026 «βλέπει» η ΤτΕ

Προς τα κάτω αναθεωρεί τις προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

Πτωχεύσεις ρεκόρ σε επίπεδο δωδεκαετίας σημειώθηκαν το 2025 στη Γερμανία λόγω της

«Καμπανάκι» για οδυνηρό κύμα ακρίβειας στη Γερμανία

Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν σημαντική αύξηση στις τιμές της