Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν κλείνει η συμφωνία τη Δευτέρα – Απαραίτητο το ΔΝΤ

3 λεπτά ανάγνωση
17 Φεβρουαρίου 2017

Η Γερμανία επιμένει πως είναι ουσιαστικής σημασίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

«Πάντα λέγαμε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη» δήλωσε εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας έτσι σε Γερμανό ευρωβουλευτή που είχε πει πως η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι πλέον κρίσιμης σημασίας.

«Ακούμε για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στους θεσμούς και για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα», πρόσθεσε. «Έχουμε σύγκλιση. Όμως δεν έχουμε προχωρήσει τόσο τεχνικά ώστε τη Δευτέρα να μπορεί να ληφθεί τελική απόφαση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», είπε.

Δεν υπάρχει επαρκής πρόοδος ώστε να έχουμε συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, διαμήνυσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενη στις εξελίξεις γύρω από τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.

Οπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου «δεν έχει καταγραφεί αρκετή πρόοδος ώστε να κλείσει τη Δευτέρα η αξιολόγηση».

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε