Για «ανάκαμψη» μιλά η ιαπωνική κυβέρνηση

3 λεπτά ανάγνωση
23 Ιουλίου 2013

Σε ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας αναφέρθηκε για πρώτη φορά ύστερα από δέκα μήνες, η ιαπωνική κυβέρνηση. Στην έκθεσή του για τον Ιούλιο, το γραφείο του ιαπωνικού Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι «η οικονομία επιταχύνεται σταθερά και παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης».

Στην έκθεση αναφερόταν ακόμα ότι ο αποπληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται.

Την ίδια ώρα ετήσια έκθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης προειδοποιούσε για την ανάγκη συγκράτησης του δημοσίου χρέους της χώρας, που είναι το χειρότερο ανάμεσα στις βιομηχανοποιημένες οικονομίες και μεγαλύτερο κατά δύο και πλέον φορές του μεγέθους της οικονομίας.

«Η βελτίωση της δημοσιονομικής υγείας της Ιαπωνίας είναι ένα επείγον ζήτημα, δεδομένης της κρίσης χρέους στην Ευρώπη», ανέφερε.

Την Κυριακή το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα κέρδισε τις εκλογές της άνω Βουλής, ενισχυόμενο έτσι σε νομοθετικό επίπεδο για να προωθήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα δαπανών με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.