Γιατσενιούκ: Η Ρωσία θέλει να αρχίσει «έναν Γ Παγκόσμιο Πόλεμο»

4 λεπτά ανάγνωση
25 Απριλίου 2014

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι θέλει να αρχίσει «έναν Γ Παγκόσμιο Πόλεμο» καταλαμβάνοντας «στρατιωτικά και πολιτικά» τη χώρα του και δημιουργώντας μια σύγκρουση η οποία θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ ο υπουργός Άμυνας Μιχαΐλο Κοβάλ δήλωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα στη διάρκεια των ασκήσεών τους αυτή την εβδομάδα πλησίασαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα ουκρανικά σύνορα, αλλά δεν τα διέσχισαν.

«Προσπάθειες για στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία θα οδηγήσουν σε μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιατσενιούκ σε δηλώσεις του προς το προσωρινό υπουργικό συμβούλιο, οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση.

«Ο κόσμος δεν έχει ακόμη ξεχάσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η Ρωσία θέλει ήδη να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως «η υποστήριξη της Ρωσίας προς τους τρομοκράτες στην Ουκρανία αποτελεί ένα διεθνές έγκλημα» και καλώντας «τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί εναντίον της ρωσικής επίθεσης».

Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας δήλωσε από την πλευρά του ότι μια μονάδα των ρωσικών δυνάμεων πλησίασε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα ενώ αεροσκάφη μετείχαν στα ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια. «Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι έτοιμες να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση», πρόσθεσε ο Κοβάλ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ουκρανία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική σταθερότητα ή ανατροπή; Η επόμενη μέρα μετά τις εξελίξεις

Ραγδαίες ανακατατάξεις διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό, καθώς οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις και

Γιατί οι τράπεζες “πέταξαν” +10% στο ΧΑ – Έρχεται συνέχεια;

Εκρηκτική άνοδο κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα τραπεζικά

Χρηματιστήριο: Ράλι 6,58% με τζίρο-ρεκόρ και άλμα τραπεζών

Σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης κινήθηκε η Λεωφόρος Αθηνών.