Γιλντιρίμ: Ζητά από τον Τραμπ την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν

3 λεπτά ανάγνωση
9 Νοεμβρίου 2016

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και του ζήτησε να εκδώσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ.

Ο Γιλντιρίμ σημείωσε ότι «μία νέα σελίδα» θα ανοίξει στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις, εάν ο αρχηγός της γκιουλενικής τρομοκρατικής ομάδας εκδοθεί στην Τουρκία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα του ότι η εκλογή του Τραμπ θα ωφελήσει τον αμερικανικό λαό. «Ελπίζω ότι η επιλογή του αμερικανικού λαού θα οδηγήσει σε καλά βήματα για τα βασικά δικαιώματα και ελευθερίες, τη δημοκρατία και το μέλλον της περιοχής μας», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι επιδιώκει να διατηρήσει μία θετική προοπτική.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αντανακλά την προτίμηση του αμερικανικού λαού και ότι η Τουρκία θα σεβασθεί όποιον εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις δεν εξαρτώνται από τα πρόσωπα», ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις