Γιούνκερ: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο»

3 λεπτά ανάγνωση
26 Μαΐου 2017

O πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της συνόδου των G7 στην Ιταλία, και τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο» και υποστήριξε ότι «έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις».

Μάλιστα, εξήρε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, «αποτίνοντας φόρο τιμής στο θάρρος του»

Ερωτηθείς για τους στόχους της σημερινής συνόδου, ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι «θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες και όχι τοίχους» και απηύθυνε μήνυμα συνεργασίας ανάμεσα στις επτά ισχυρότερες χώρες του πλανήτη.

Όσον αφορά τη συμφωνία του Παρισιού για το περιβάλλον, διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου και η Ε.Ε. θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.  

Ειδική μνεία έκανε και στα δημοσιεύματα περί καταδίκης των υψηλών γερμανικών πλεονασμάτων εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υιοθέτησε μία τόσο επιθετική ρητορική» σημείωσε, ενδεικτικά. «Αναφέρθηκε στα πλεονάσματα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στις υπερβολές, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στον Τύπο» έσπευσε να προσθέσει.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό