Goldman Sachs: Οι εκτιμήσεις για το δολάριο ενόψει Fed

3 λεπτά ανάγνωση
15 Ιουνίου 2016

Από τη στιγμή που η Fed ξεκίνησε να ομαλοποιεί τη νομισματική της πολιτική, υπάρχουν δυο κατηγορίες συνεδριάσεων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, σημειώνει η Goldman Sachs. Πρώτον, αυτές που μειώνουν τις εκτιμήσεις για μια αύξηση επιτοκίων βραχυπρόθεσμα, διατηρώντας τις εκτιμήσεις για μια αύξηση μακροπρόθεσμα και δεύτερον, αυτές που μειώνουν τις εκτιμήσεις για ολόκληρο τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Η Goldman Sachs, ενδιαφέρεται για το δεύτερο καθώς αυτό έχει σημασία για τις εκτιμήσεις της για το δολάριο και αυτός είναι ο λόγος που στη σημερινή συνεδρίαση της Fed, θα εστιάσει στις μακροπρόθεσμες ενδείξεις και εκτιμήσεις.

Αν, όπως οι αναλυτές της GS εκτιμούν, οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις μειωθούν κατά 0,25% στο 3,00% θα είναι η τρίτη φορά που οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις μειώνονται. Αυτό σημαίνει ότι η Fed δείχνει όλο και μικρότερη εμπιστοσύνη στο να συνεχίσει τον κύκλο αύξησης επιτοκίων και αυτό θα οδηγήσει σε μια dovish στάση από τη Fed.

Σε αυτό το σενάριο, η GS βλέπει το δολάριο να κινείται πτωτικά. Αν ωστόσο οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσει δε σημειώσουν κάποια αλλαγή, το δολάριο θα κινηθεί ανοδικά μεταξύ των επόμενων εβδομάδων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Goldman Sachs, Citigroup και Jefferies βλέπουν ράλι έως 36% στις ελληνικές τράπεζες

Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στέλνουν οι Goldman Sachs, Citigroup και Jefferies για τις

GS: “Ασπίδα” οι ελληνικές καταθέσεις απέναντι στην ΑΙ – Περιορισμένος ο κίνδυνος για κέρδη και ROTE

Η αυξημένη χρήση ΑΙ στις τράπεζες προκαλεί ερωτήματα για κόστος καταθέσεων και

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.