Goldman Sachs: Τα 3 κερδοφόρα trades του 2014

5 λεπτά ανάγνωση
2 Ιανουαρίου 2014

Οι αναλυτές της Goldman Sachs όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος προβλέπουν ποιές αναμένεται να είναι οι πιο κερδοφόρες επενδύσεις για το έτος που θα ακολουθήσει. Τα trades που προτείνουν για το 2014 είναι τα παρακάτω:

1.Trade: Αγορά futures του S&P λήξης Δεκεμβρίου 2014 – πώληση futures AUD/USD λήξης Δεκεμβρίου 2014

Στόχος: 13%

Οι αναλυτές της Goldman τονίζουν :“ουσιαστικά χρησιμοποιούμε το σορτάρισμα στο αυστραλιανό δολάριο ως αντιστάθμιση. Σε περίπτωση που τα επιτόκια δανεισμού για τις Η.Π.Α ανεβούν απότομα, το AUD/USD θα είναι το ζεύγος νομισμάτων που θα επηρεαστεί πιο αρνητικά από αυτή την εξέλιξη. Άλλωστε το Aussie αναμένεται να υποχωρήσει αισθητά το 2014 από τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας”.

2.Trade: Αγορά USD/CAD

Στόχος: 8%

Η λογική που βρίσκεται πίσω από το trade είναι ότι η αμερικανική οικονομία θα υπεραποδόσει το προσεχές έτος. Η FED αναμένεται να περιορίσει τη πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης για το 2014, ενώ αντίθετα η κεντρική τράπεζα του Καναδά θα είναι από τις ελάχιστες κεντρικές τράπεζες που αναμένεται να εντείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθεί το νέο έτος.

3.Trade: Αγορά μετοχών από το κινεζικό χρηματιστήριο HANG SENG-Πώληση futures χαλκού λήξης Δεκεμβρίου του 2014

Στόχος: 25%

Αυτή η επενδυτική στρατηγική αγοράς μετοχών με ταυτόχρονη πώληση συμβολαίων χαλκού αναμένεται να εξασφαλίσει υψηλά ποσοστά απόδοσης στους επενδυτές. Οι αναλυτές της Goldman πιστεύουν ότι οι μετοχές του χρηματιστηρίου HANG SENG είναι υποτιμημένες .Παράλληλα εκτιμούν ότι η τιμή του χαλκού θα υποχωρήσει μέσα στο έτος καθώς όπως λένε “ο χαλκός είναι ένα εμπόρευμα το οποίο παρουσιάζει σημαντική συσχέτιση με την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα. Αφού η ανάπτυξη στην Κίνα θα είναι περιορισμένη το 2014, αναμένουμε η επένδυση στο χαλκό να λειτουργήσει όχι μόνο ως αντιστάθμιση κινδύνου αλλά και ως ένα πολύ κερδοφόρο trade”.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

GS: Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και ΟΠΑΠ οι μεγάλοι κερδισμένοι από την αναβάθμιση του Χ.Α.

Σημαντικές ανακατατάξεις στις ροές των ελληνικών μετοχών αναμένεται να προκαλέσει η αναβάθμιση

Άλμα στο πετρέλαιο με φόντο τη Μέση Ανατολή

Ανοδική τροχιά κατέγραψαν εκ νέου οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου.

Πού θα πάει το πετρέλαιο το 2026 – Τί βλέπουν οι διεθνείς οίκοι, όλα τα σενάρια μετά και τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου είναι πιθανό να δεχθεί πιέσεις το 2026, καθώς