Γραφείο Προϋπολογισμού: Στα τέλη Απριλίου τα επίσημα στοιχεία για την οικονομία

by
3 mins read

Δεν υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του πρώτου τριμήνου για να γίνει σωστή αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων, τονίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που εμφανίζουν αναλυτές του, να εκτιμούν ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% φέτος έχει ήδη εγκαταλειφθεί και ότι στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς είναι πολύ πιθανό να ενταθεί η ύφεση που καταγράφηκε στο τέλος τους έτους.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

Πρώτον: Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα πλήρη στοιχεία σχετικά με την πορεία του πρώτου τριμήνου του 2017 προκειμένου να υπάρξουν σχετικές εκτιμήσεις.

Δεύτερον: Η εκτίμηση του Γραφείου θα αποτυπωθεί, επισήμως, στην Τριμηνιαία Έκθεση που θα δημοσιοποιηθεί περί τα τέλη Απριλίου και αφού προηγηθεί η αξιολόγηση του συνόλου των απαραίτητων δεδομένων.

Τρίτον: Οι όποιες ανακοινώσεις, εκτιμήσεις και αναφορές σχετικά με την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, εκ μέρους του Γραφείου, γίνονται πάντα μόνο μέσω του επικεφαλής και των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Η επικίνδυνη εμμονή του Τραμπ με τον Πάουελ – Το τέλος της Fed όπως την γνωρίζαμε;

Η τελευταία εξέλιξη σε μια μακροχρόνια προσπάθεια του Τραμπ  για μεγαλύτερο έλεγχο

Στο 1,9% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο – Στο 2,9% στην Ελλάδα

Ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προκαταρκτικά διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη