Η αυστριακή Βουλή υπερψήφισε το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
17 Ιουλίου 2015

Με τις ψήφους των δύο κομμάτων της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού – Σοσιαλδημοκρατικού και συντηρητικού Λαϊκού – η αυστριακή Βουλή υπερψήφισε σήμερα κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της, την εξουσιοδότηση του υπουργού Οικονομικών για διαπραγματεύσεις ως προς το νέο πακέτο βοήθειας του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας προς την Ελλάδα.

Εναντίον της εξουσιοδότησης ψήφισαν και τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, οι Πράσινου, το νεοφιλεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) και το κόμμα του Αυστρο-Καναδού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ “Ομάδα Στρόναχ”.

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, το Κόμμα των Ελευθέρων ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αυστρία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά το αίτημα του απορρίφθηκε κατά τη σχετική ψηφοφορία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την

Αδιανόητη Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Βιντεοσκοπούσε τον Αδ. Γεωργιάδη

Η ένταση σημειώθηκε τη στιγμή που η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατευθυνόταν προς το