Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους συνεπάγεται με νέο μνημόνιο

3 λεπτά ανάγνωση
2 Ιουνίου 2017

Ένα σενάριο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους το οποίο μεταθέτει την αποπληρωμή των επιτοκίων μέχρι το 2048 θα σήμαινε ότι οι πιστωτές της Eυρωζώνης θα αναβάλουν την είσπραξη έως και 123 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργείου, οι οποίοι περιέχονται σε επιστολή η οποία εστάλη σε μέλος του Κοινοβουλίου, εξετάζονται διάφορα σενάρια από την πλευρά της Ευρωζώνης αλλά και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τα όσα επικαλείται το ρεπορτάζ του Reuters στο συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται πως «μία τέτοια επιμήκυνση στην αποπληρωμή των επιτοκίων θα πρέπει να συνοδεύεται από μία de facto νέα δανειακή σύμβαση το μέγεθος της οποίας θα εξαρτάται από την εξέλιξη των επιτοκίων». Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται επίσης πως ο «εκτιμώμενος όγκος των αναβαλλόμενων τόκων μέχρι το 2048 θα είναι περίπου 118-123 δισεκατομμύρια ευρώ».

Σημειώνεται πως το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.