Η επιστροφή των πωλητών ή μια ακόμα “παγίδα” στις αγορές;

4 λεπτά ανάγνωση
13 Ιουνίου 2014

Το κυρίαρχο συναίσθημα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η αποστροφή των επενδυτών στο ρίσκο, γεγονός που αποτυπώθηκε με την πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών και την άνοδο του γεν και του χρυσού.

Το αρνητικό συναίσθημα ενισχύθηκε από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στο Ιράκ και από τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία για την Αμερική. Δεδομένου ότι ακολουθεί Σαββατοκύριακο, δεν αποκλείεται να δούμε μεγαλύτερες κινήσεις ρευστοποιήσεων.

  • Τα σχόλια του Carney ότι η ΒΟΕ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από τις εκτιμήσεις, απογείωσαν τη στερλίνα που πέρασε πάνω από τα 1,6900.
  • Το κινεζικό νόμισμα συνεχίζει να ανατιμάται μετά και από τις δηλώσεις στελεχών της PBoC ότι δεν επιθυμούν περαιτέρω αποδυνάμωση.
  • Σημαντικά κέρδη για το χρυσό που έχει καταφέρει να περάσει πάνω από τα $1.270.
  • Μεγάλα κέρδη και για το πετρέλαιο στον απόηχο των εντάσεων στο Ιράκ, με το μαύρο χρυσό να εκτοξεύεται πάνω από τα $107,00.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLN4) – Άνοιγμα: 104,45 Υψηλό: 106,92 Χαμηλό: 104,32 Κλείσιμο: 106,84
Ο μαύρος χρυσός διέσπασε επιθετικά κάθε αντίσταση με αποτέλεσμα πριν από το ξεκίνημα της Ευρώπης να διαπραγματεύεται πάνω από τα $107,00 έχοντας ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή του στα $110,00 για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2013. Θεωρούμε ότι η άνοδος είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί και στην αντίσταση των $110,00 είναι πλέον πολύ πιθανό να δούμε την επιστροφή των πωλητών.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

106,50                 107,30
105,85                 107,65
105,20                 108,20
104,70                 108.55

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα

Goldman Sachs: «Η Ελλάδα στο επίκεντρο των αναδυόμενων αγορών το 2026 – Τράπεζες, μερίσματα και υπεραπόδοση»

Σε καθεστώς αναδυόμενης αγοράς αναμένεται να παραμείνει το ελληνικό χρηματιστήριο για το

Γιατί οι επενδυτές “φρενάρουν” στα μερίσματα: Το νέο τοπίο στα dividend stories μετά το re-rating των αγορών

Η στρατηγική των υψηλών μερισμάτων υπήρξε για δύο χρόνια μία από τις