Η θεωρητικός του «συνωστισμού» των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης κατά απόφασης ΣτΕ & ηρώων του 1821

4 λεπτά ανάγνωση

Κατά της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία τα θρησκευτικά πρέπει να «αποβλέπουν στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των ορθόδοξων μαθητών», του σχολικού αγιασμού, αλλά και των εικόνων ηρώων του 1821 που κρέμονται στους τοίχους των σχολείων, τα έβαλε η ιστορικός και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Ρεπούση, με τελευταία ανάρτησή της στο Facebook.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η θεωρητικός του «συνωστισμού» των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά, χαρακτηρίζοντας «φονταμενταλιστικό» κράτος την Ελλάδα και τάσσεται κατά της παρουσίας εικόνων με ήρωες της Εθνεγερσίας στους τοίχους των σχολικών μονάδων της χώρας.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος. Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως.
Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά. Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω.
Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του 21. Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ν. Φαραντούρης: «Δεν σκοπεύω να συμμετάσχω ως υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές»

«Μην προεξοφλούμε “κυοφουρούμενα” κόμματα και πρωτοβουλίες», τονίζει ο Ανεξάρτητος Βουλευτής, Νίκος Φαραντούρης,

Κ. Μπάρκας: «Καιρό τώρα δεν είναι “sexy” ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας έχει απήχηση- μιλάει πολιτικά»

Ο Κώστας Μπάρκας αποτύπωσε με ωμό ρεαλισμό την κατάσταση στον χώρο της

Opinion Poll: Στο 30,2% στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ – Μακράν πρώτος στην καταλληλότητα ο Κ. Μητσοτάκης με 29%

Η Ν.Δ ανεβαίνει κατά 0.5% σε σχέση με την έρευνα του Ιανουαρίου,