Ηλιόπουλος: Ν΄ αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ο Μητσοτάκης για την άρση της πατέντας

3 λεπτά ανάγνωση
27 Ιανουαρίου 2021

Ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση στις πατέντες των εμβολίων καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος «οι σημερινές εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια αδράνειας» ενώ ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει μερίδιο ευθύνης στον κ. Μητσοτάκη εγκαλώντας τον ότι χλεύασε την πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για τις παντέντες.

«Το εμβόλιο δεν αποτελεί πεδίο κερδοσκοπίας» υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναλυτικά η πλήρης δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης χλεύασε την πρόταση πολλών επιστημόνων που επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τις πατέντες των εμβολίων. Μία πρόταση που θα σήμαινε την μαζική και γρήγορη παραγωγή τους.

Οι σημερινές εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια αδράνειας. Το εμβόλιο δεν μπορεί να αποτελεί ένα πεδίο κερδοσκοπίας. Ο κ. Μητσοτάκης ευθύνεται για το σημερινό αδιέξοδο. Τον καλούμε σήμερα κιόλας να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση στις πατέντες των εμβολίων».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

Τράπεζα Πειραιώς: Ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή στρατηγικής αναδιάταξης και αυξημένης αβεβαιότητας

Η επαναφορά της διπλωματίας μειώνει τη διεθνή αβεβαιότητα, περιορίζοντας την άνοδο του

2026: Η γεωπολιτική της διαίσθησης και η πραγματικότητα του πεδίου

Έχοντας ήδη διανύσει τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2026, η φυσιογνωμία του