HΠΑ: Ενισχύει τις δυνάμεις του στη Συρία ο Ομπάμα

3 λεπτά ανάγνωση
25 Απριλίου 2016

Ενισχύει τις δυνάμεις του στη Συρία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα ο οποίος στέλνει 250 επιπλέον στρατεύματα για να υποστηρίξει την μάχη των τοπικών πολιτοφυλακών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο στόχος είναι να ενθαρρύνει περισσότερους σουνίτες Άραβες να ενταχθούν στο σώμα των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία.

Οι νέες δυνάμεις δεν θα αποτελούν προσωπικό που θα αποσταλεί για να επιδωθεί στις απευθείας μάχες ενάντια σους τζιχαντιστές αλλά θα χρησιμεύσει ποικιλοτρόπως.

Ο Ομπάμα σε συνέντευξή του απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην περιοχή. Είπε επιπλέον ότι οι στρατιωτικές προσπάθειες από μόνες τους δεν μπορούν να δώσουν λύση στην πολύπλοκη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Συρία.

Τα περισσότερα από τα στρατεύματα θα αποτελούν προσωπικό των ειδικών δυνάμεων. Η ομάδα της νέας βοήθειας θα περιλαμβάνει επίσης ιατρική και υλικοτεχνική βοήθεια.

Επίσημη ανακοίνωση από τον Πρόεδρο Ομπάμα αναμένεται σήμερα Δευτέρα κατά την επίσκεψή του στο Ανόβερο, εκεί όπου θα συζητηθεί το θέμα της Συρίας και άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Δρούζοι οξύνουν τη σύγκρουση Ισραήλ-Συρίας

Σε διεύρυνση της ευθείας σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Συρίας οδηγεί ο απόηχος

Ο πιο δημοφιλής σταρ του TikTok στον κόσμο εγκαταλείπει τις ΗΠΑ μετά την κράτησή του από το ICE

Ο Khaby Lame φέρεται να έχει παραβεί τους όρους της βίζας του

Αφ. Μάνου: «Φαίνεται ότι η αριστερά (πέρασε και δεν ακούμπησε) αποφάσισε να λανσάρει την μπούρκα για φέτος το καλοκαίρι»

“Φαίνεται ότι η Αριστερά (πέρασε και δεν ακούμπησε) αποφάσισε να λανσάρει τη