ΗΠΑ: Η αύξηση των επιτοκίων προ των πυλών;

3 λεπτά ανάγνωση
18 Μαΐου 2016

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 0,4% σε σύγκριση με τον Μάρτιο και κατά 1,1% σε ετήσια βάση, δηλαδή με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών. Η άνοδος του πληθωρισμού σε συνδυασμό με την αύξηση στις νέες οικοδομές και την άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς κεντρικούς τραπεζίτες να αυξήσουν τα επιτόκια δανεισμού τους επόμενους μήνες.

Η άνοδος τιμών και παραγωγής υποστηρίζει την εκτίμηση περί επιτάχυνσης της ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο και κατά συνέπεια θα γίνει ακόμη πιο έντονη η δημόσια συζήτηση περί της ανάγκης αύξησης των επιτοκίων δανεισμού τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια του 2016, εξηγεί ο Τζέι Μόρλοκ, οικονομολόγος της FTN Financial στη Νέα Υόρκη.

Η δημοσίευση, σήμερα, των πρακτικών της Fed από τη συνεδρίαση του Απριλίου θα αποκαλύψει, ενδεχομένως, περισσότερες λεπτομέρειες στους επενδυτές για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι κεντρικοί τραπεζίτες. Τα μέλη της επιτροπής που αποφασίζουν για τα επιτόκια δανεισμού προέβλεπαν τον Μάρτιο δύο αυξήσεις εντός του έτους, ωστόσο η αγορά θεωρεί ότι θα υπάρξει μόνο μία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο sell-off στα ομόλογα – Σενάρια αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ λόγω ενέργειας

Σε τροχιά έντονης διόρθωσης κινούνται τα κρατικά ομόλογα παγκοσμίως.

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Τουρκία – Στο 31,5%

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία κατέγραψε νέα επιτάχυνση τον Φεβρουάριο, εντείνοντας την πίεση

Fed: Τα νέα στοιχεία πληθωρισμού αλλάζουν τα δεδομένα στις ΗΠΑ

Οι πρόσφατες ενδείξεις για τον αμερικανικό πληθωρισμό δημιουργούν ανακατατάξεις στη χρηματοπιστωτική κοινότητα