ΗΠΑ: Μηδενικά επιτόκια για έναν ακόμη χρόνο

2 λεπτά ανάγνωση
10 Μαρτίου 2014

Σε μηδενικά επίπεδα θα μείνουν για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο τα επιτόκια στις ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτουν δηλώσεις αξιωματούχων της Fed.

«Οι προσδοκίες των αγορών ότι οι πρώτες αυξήσεις επιτοκίων θα έλθουν περί τα μέσα του 2015 είναι απολύτως λογικές», δήλωσε ο Γουίλιαμ Ντάντλεϊ, πρόεδρος της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Νέας Υόρκης και μέλος της αρμόδιας για τη νομισματική πολιτική επιτροπής της Fed.

Ο κ. Ντάντλεϊ είπε επίσης ότι οι συνθήκες στην αμερικανική αγορά εργασίας παραμένουν αδύναμες, παρά την υποχώρηση του ποσοστού της ανεργίας, η οποία – όπως παραδέχτηκε – οφείλεται σε «λάθος λόγους».

«Δεν πρέπει να δίνουμε υπερβολική έμφαση στο ποσοστό της ανεργίας. Η υποχώρησή του έχει εν πολλοίς να κάνει με το γεγονός ότι αρκετοί μακροχρόνια άνεργοι απελπίστηκαν, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να αναζητούν δουλειά» εξήγησε. Πρότεινε, τέλος, τη σύνδεση του κατώτατου μισθού με το μέσο μισθό.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τραπέζι αλλαγές στο πλαίσιο Βασιλεία III και στις κεφαλαιακές απαιτήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών

Μεγάλοι ευρωπαϊκοί τραπεζικοί όμιλοι ζητούν αναθεώρηση των κανόνων της Βασιλείας III και

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.