ΗΠΑ: Νέοι δασμοί από σήμερα σε εξαρτήματα αεροσκαφών και άλλα προϊόντα, από Γαλλία και Γερμανία

2 λεπτά ανάγνωση
12 Ιανουαρίου 2021

H Υπηρεσία Συνοριακής Προστασίας και Τελωνείων των ΗΠΑ γνωστοποίησε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ ότι θα επιβάλει νέους δασμούς σε εξαρτήματα αεροσκαφών και άλλα προϊόντα από τη Γαλλία και τη Γερμανία από σήμερα στις 12:01 το μεσημέρι (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ).

Ηεξέλιξη αυτή δρομολογείται στο πλαίσιο της μακρόχρονης διαμάχης μεταξύ της Boeing και της Airbus αναφορικά με το ζήτημα των επιδοτήσεων.

Η σχετική ανακοίνωση βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση, ενώ ακολουθεί μία ανακοίνωση του γραφείου του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ σχετικά με την επιβολή επιπρόσθετου δασμού 15% στα εξαρτήματα αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων συναρμολόγησης της ατράκτου και των πτερύγων, ενώ δασμοί 25% θα επιβληθούν σε συγκεκριμένα κρασιά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο shutdown

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που βάζει τέλος

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό