ΗΠΑ: Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας οι απολύσεις τον Φεβρουάριο

3 λεπτά ανάγνωση
6 Μαρτίου 2025

Οι απολύσεις στις ΗΠΑ εκτοξεύθηκαν τον Φεβρουάριο στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας, καθώς η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προχωρά σε μαζικές περικοπές προσωπικού στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Οι εργοδότες ανακοίνωσαν 172.017 απολύσεις τον Φεβρουάριο, αριθμός αυξημένος κατά 245% σε σχέση με τον Ιανουάριο. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2020, όταν η πανδημία του κορονοϊού προκαλούσε αβεβαιότητα στις αγορές.

Παράλληλα, είναι ο μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων που έχει καταγραφεί τον μήνα Φεβρουάριο από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2009. Ειδικά όσον αφορά τις περικοπές στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, η μελέτη τοποθετεί τον αριθμό των απολύσεων στις 62.242.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του 2025, οι ανακοινώσεις απολύσεων ανέρχονται σε 221.812, σημειώνοντας αύξηση 33% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων που έχει καταγραφεί σε αυτό το χρονικό διάστημα από το 2009, υποδηλώνοντας τις πιέσεις που δέχεται η αγορά εργασίας εν μέσω αλλαγών στην οικονομική πολιτική και στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρ. Λαγκάρντ: «Δεν διαπιστώνεται προς το παρόν μαζική απώλεια θέσεων εργασίας λόγω AI»

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει την παραγωγικότητα στην

Στο τραπέζι αλλαγές στο πλαίσιο Βασιλεία III και στις κεφαλαιακές απαιτήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών

Μεγάλοι ευρωπαϊκοί τραπεζικοί όμιλοι ζητούν αναθεώρηση των κανόνων της Βασιλείας III και
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

Υποχώρηση €5,18 δισ. στις καταθέσεις τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ΤτΕ

Οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 5,184 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2026,