ΗΠΑ: Το 73% των Αμερικανών επικροτεί την πολιτική Μπάϊντεν στον πόλεμο της Ουκρανίας

3 λεπτά ανάγνωση
2 Μαΐου 2022

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία των αμερικανών πολιτών που εξακολουθεί να στηρίζει την στάση του Λευκού Οίκου στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Το 73% των πολιτών θεωρεί ότι η Αμερική πράττει το σωστό ή προσφέρει λιγότερη βοήθεια από ότι θα έπρεπε, σύμφωνα με ευρήματα δημοσκόπησης των Washington Post-ABC News.

Η πλειοψηφία των πολιτών και από τα δύο κόμματα στηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την παροχή αμυντικής, στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κιέβο.

Είναι εντυπωσιακό ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Μπάντεν για παροχή επιπλέον 33 δισ δολαρίων, τα οποία χρήματα, υπενθυμίζεται προέρχονται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους πολίτες. Πάντως 2 στους 3 Αμερικάνους λένε ότι ανησυχούν διότι οι κυρώσεις οδηγούν σε αύξηση του ενεργειακού κόστους και των τιμών στην Αμερική.

Το 72% αντιτίθεται στο ενδεχόμενο άμεσης εμπλοκής της Ουάσιγκτον στον πόλεμο, ενώ υπάρχει και ένα 21% που στηρίζει μια τέτοια εξέλιξη.

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργείρη

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμοί και αντιδράσεις στις ΗΠΑ: Η οικονομική πολιτική σε σταυροδρόμι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τους δασμούς Τραμπ κρίνοντας ότι επιβλήθηκαν χωρίς την

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της