Ήπιες απώλειες στο ΧΑ – στο -8% η μετοχή της ΔΕΗ

4 λεπτά ανάγνωση
6 Ιουνίου 2019

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 820 μονάδων. Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Eurobank, της Motor Oil. Αντιθέτως πιέστηκαν οι μετοχές της ΔΕΗ και της Alpha Bank.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 816,95 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,54%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 61,294 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 35.113.605 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,43%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+1,72%), της Eurobank (+1,37%), της Motor Oil (+1,08%) και της Fourlis (+1,00%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-8,16%), της Alpha Bank (-3,26%), της Cenergy (-3,07%), της Viohlaco (-1,93%) και της Πειραιώς (-1,90%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (+5,31%) και των Πρώτων Υλών (+4,53%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,63%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,57%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η MIG διακινώντας 7.1664.466 και 6.897.480 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 6,813 εκατ. και η Πειραιώς με 6,527 εκατ.

Ανοδικά κινήθηκαν 51 μετοχές, 60 πτωτικά και 31 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Fieratex +22,83% και Q&R +20,99%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ και Πανεπιστήμιο Georgetown συνεργάζονται για τη δημιουργία νέου Πανεπιστημίου (Ν.Π.Π.Ε.) στην Ελλάδα

Ο Όμιλος ΔΕΗ και το Πανεπιστήμιο Georgetown προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία για

Κατρακυλούν οι τιμές ρεύματος – Έως 34% φθηνότερα τα νέα πράσινα τιμολόγια

Οι νέοι τιμοκατάλογοι ρεύματος αποτυπώνουν πτώση 26% στη χονδρική τον Φεβρουάριο, φέρνοντας

ΔΕΗ myBusiness Dynamic: Δυναμική τιμολόγηση ρεύματος επιχειρήσεων για έλεγχο κατανάλωσης και κόστους

Διαθέσιμο για παραγγελίες είναι πλέον το ΔΕΗ myBusinessDynamic, το νέο προϊόν ρεύματος