HSBC: Στοχεύει άμεσα σε απολύσεις έως 20.000 ατόμων

4 λεπτά ανάγνωση
2 Ιουνίου 2015

H μεγαλύτερη τράπεζα τη Ευρώπης, η HSBC, πρόκειται την επόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ανέφερε το Sky News, επικαλούμενο πληροφορίες από ανώνυμες πηγές μέσα στην τράπεζα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Stuart Gulliver στις 9 Ιουνίου πρόκειται να παρουσιάσει έναν αναθεωρημένο στόχο για μείωση του προσωπικού στην ενημέρωση των μετόχων για τη στρατηγική της τράπεζας, ανακοινώνοντας μειώσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους της εταιρίας πιθανότατα θα επηρεάσουν 10 – 20 χιλιάδες υπαλλήλους.

Πηγή δήλωσε στο Sky Νews ότι οι αριθμοί βρίσκονται ακόμα υπό εξέταση και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα.

Η ευρωπαϊκή τράπεζα απασχολούσε 258.000 άτομα μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς αλλά έχει εγκαταλείψει το στόχο, που είχε τεθεί δύο χρόνια πριν, να μειώσει το προσωπικό της στις 240 – 250 χιλιάδες μέχρι το 2016, λόγω της γρήγορα μεταβαλλόμενης φύσης του ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των τραπεζών.

Πάντως, οι μειώσεις προσωπικού που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα θεωρείται ότι δε θα συμπεριλαμβάνουν τον περιορισμό προσωπικού σε Βραζιλία και Τουρκία, όπου η τράπεζα δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των εργαζομένων της.

Η HSBC προβαίνει στις απολύσεις με στόχο να δείξει στους μετόχους ότι είναι προσηλωμένη στη μείωση του κόστους, μετά από μια σειρά σοβαρών πληγμάτων στη φήμη της, έπειτα από έρευνες των αμερικανικών αρχών για συμμετοχή της σε χειραγώγηση των αγορών συναλλάγματος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jefferies: Κορυφαίο story η Ελλάδα – Ο κίνδυνος της αναβάθμισης

Από τους πιο σταθερούς και ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικής αγοράς παραμένει η

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

«Οι τιμές-στόχοι που δίνουν οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι για τις ελληνικές τράπεζες»

Στο επίκεντρο της αγοράς έρχονται και πάλι οι ελληνικές τράπεζες, με την