ILO: 1,25 δισεκ. άνθρωποι κινδυνεύουν με απόλυση ή περικοπή του μισθού τους

2 λεπτά ανάγνωση
7 Απριλίου 2020

Με την πανδημία του νέου κορωνοϊού, η αγορά εργασίας βρίσκεται αντιμέτωπη με τη “σοβαρότερη κρίση της από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο”, καθώς 1,25 δισεκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν με απόλυση ή με μείωση του μισθού τους, εκτιμά η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ).

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ εκτιμά ότι η πανδημία θα “εξαφανίσει” το 6,7% των ωρών εργασίας σε όλον τον κόσμο, μόνο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, δηλαδή 195 εκατομμύρια ισοδύναμα πλήρους απασχόλησης (για εβδομάδα εργασίας 48 ωρών).

Οι αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες εκτιμάται ότι θα πληγούν σφοδρά, όμως σε απόλυτους αριθμούς, η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού θα υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, αυτήν την περίοδο του έτους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτές οι απώλειες σε ώρες εργασίας και σε θέσεις απασχόλησης συνιστούν “τη σοβαρότερη παγκόσμια κρίση μετά τον Β΄ΠΠ”, προειδοποιεί η ΔΟΕ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 8,5% η ανεργία τον Φεβρουάριο

Στο 8,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος.

Νέος κατώτατος μισθός στα 920 ευρώ: Αύξηση 41,54% από το 2019 – Ποιοί κερδίζουν

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 1η Απριλίου 2026, ο νέος κατώτατος μισθός,

ΔΥΠΑ: Ετήσια πτώση 5,9% της εγγεγραμμένης ανεργίας το Φεβρουάριο

Σε 903.928 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο της