Ιταλία: Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα με χώρες εκτός ΕΕ

2 λεπτά ανάγνωση
6 Σεπτεμβρίου 2013

Το ιταλικό εμπορικό πλεόνασμα με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευρύνθηκε στα 2,8 δισ. ευρώ τον Ιούλιο έναντι του πλεονάσματος 1,9 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2012 και από τα 2,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Istat.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 2% σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,6%, αντανακλώντας την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και το ισχυρότερο momentum στην εγχώρια κατανάλωση, εμφάνισαν τα στοιχεία της Istat.

Η Ιταλία εμφάνισε πλεόνασμα 10,5 δισ. ευρώ με τις χώρες εκτός ΕΕ στο επτάμηνο σε σχέση με τα 3,6 δισ. ευρώ έλλειμμα στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δήλωσε η Istat. Τα πλήρη εμπορικά στοιχεία της Ιταλίας για τον Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαίων εταίρων, θα δημοσιευθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,