Janet Yellen: Ρίσκο η διατήρηση των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα

2 λεπτά ανάγνωση
17 Νοεμβρίου 2016

Η Fed μπορεί να προβεί «σχετικά σύντομα» σε μια αύξηση των επιτοκίων, αν τα οικονομικά στοιχεία συνεχίσουν να δείχνουν ότι βελτιώνεται η αγορά εργασίας και ότι αυξάνεται ο πληθωρισμός, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Janet Yellen.

Οι δηλώσεις της δείχνουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ παραμένει σε πορεία για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής (13-14 Δεκεμβρίου).

Η επικεφαλής της Fed σημειώνει στην ομιλία της ότι συνεχίστηκε η πρόοδος στην αγορά εργασίας και η οικονομική δραστηριότητα έχει ενισχυθεί από τους μέτριους ρυθμούς του πρώτου εξαμήνου.

Η ίδια υποστήριξε πως η τρέχουσα νομισματική πολιτική τονώνει την ανάπτυξη, αλλά η οικονομία έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

Τόνισε επίσης πως έχει την αίσθηση ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή, υπάρχει μόνο ένα μικρό ρίσκο η Fed να βρίσκεται πίσω όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat: Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Ελαφρώς υψηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προκαταρτικά κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Χρυσός κοντά στα $5.000 με μικρές διακυμάνσεις

Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός κοντά στα ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,