JP Morgan: Καλά κεφαλαιοποιημένες οι ελληνικές τράπεζες

6 λεπτά ανάγνωση
20 Αυγούστου 2014

Θετική εμφανίζεται για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan που λίγο μετά τη Citigroup κρίνει και αυτή με τη σειρά της, ως καλά κεφαλαιοποιημένα τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα. Ο αμερικανικός οίκος αναμένει ισχυρή κερδοφορία για τις ελΛηνικές τράπεζες και εκφράζει την προτίμησή του για Πειραιώς, Alpha, Εθνική.

Με σύσταση ουδετερότητας και τιμή-στόχο 0,4 ευρώ αναφέρεται στη Eurobank η JP Morgan σε ανάλυσή της η οποία δημοσιεύτηκε επισημαίνοντας πως με βάση την τρέχουσα τιμή της τράπεζας η μετοχή προσφέρει μικρότερο περιθώριο ανόδου σε σχέση με τους τίτλους της Alpha Bank, της Πειραιώς και της Εθνικής. Η ανάλυση της JP Morgan σημειώνει πως τα stress test της BlackRock και η άντληση 8,4 δισ. ευρώ περιορίζουν τον κίνδυνο για την ανάγκη νέων κεφαλαίων από τις τράπεζες στα stress tests του Οκτωβρίου.

Το discount με το οποίο διαπραγματεύονται σήμερα οι ελληνικές τράπεζες είναι της τάξης του 26% έναντι του 23% με τις οποίες διαπραγματεύονται οι ισπανικές και οι πορτογαλικές και έναντι του 40% με το οποίο διαπραγματεύονται οι όμιλοι της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής

Η τιμή των μετοχών αντανακλά την ανησυχία των αγορών να προκύψουν ανάγκες περαιτέρω κεφαλαιακής ενίσχυσης, όπως επίσης και το ενδεχόμενο οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες (εκτός της ΕΤΕ) να μην παράξουν κέρδη πριν το 2015 και να μην διανείμουν μέρισμα.

Ομως το discount αυτό θα κλείσει καθώς κατά τον αμερικανικό οίκο δεν θα απαιτηθούν τελικώς νέα κεφάλαια για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ πάλι κατά τους αναλυτές της JP Morgan οι τρεις τράπεζες πλην Εθνικής που βρίσκεται ήδη σε κερδοφορία θα δημιουργήσουν κέρδη μέσα στο 2015.

Συγχρόνως ο οίκος διαβλέπει επιστροφή στη διανομή μερισμάτων από 2017 για τις περισσότερες τράπεζες.. Αυτό σύμφωνα με την JP Morgan θα οδηγήσει σε επαναξιολόγηση των αποτιμήσεων πάνω από την καθαρή αξία ενεργητικού.

Η ανάλυση προβλέπει ότι τα προ προβλέψεων κέρδη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για το διάστημα 2014-2017 θα ανέλθουν σε 28,4 δισ. ευρώ. Εξ αυτών στην Alpha Bank αντιστοιχούν 6,5 δισ., στην Πειραιώς 7,7 δισ., στην ΕΤΕ 9,4 δισ. και στη Eurobank 5 δισ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο – Σφυροκόπημα στις τράπεζες, «ξέσπασε» η ΕΥΔΑΠ

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το διεθνές risk-off κλίμα, το Χρηματιστήριο βρέθηκε σήμερα

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» ενέργεια και τουρισμό – Κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Σε δύο διαφορετικές φάσεις εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο