JP Morgan: Υποβαθμίζει τις ελληνικές μετοχές

2 λεπτά ανάγνωση
2 Ιουλίου 2024

Σε ουδέτερη από overweight υποβάθμισε η JP Morgan τη σύστασή της για την ελληνική αγορά, στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής για το β’ εξάμηνο.

Παράλληλα, τοποθετεί τα ελληνικά ομόλογα στα μεγάλα trades του καλοκαιριού διατηρώντας overweight στάση και χαρακτηρίζοντάς τα ως την αγαπημένη της επιλογή από την περιφέρεια.

Όπως εξηγεί η αμερικάνικη τράπεζα, το βασικό της call για τις αγορές της περιοχής της CEEMEA (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Aνατολή και Αφρική) είναι η αναβάθμιση της αγοράς της Νοτίου Αφρικής σε overweight από underweight, κάτι το οποίο έκανε στις 18 Ιουνίου, και για αντισταθμίσει αυτήν την αναβάθμιση “έκοψε” τη σύστασή της για την Ελλάδα καθώς και αυτήν για την Πολωνία (σε ουδέτερη από underweight).

Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε, η υποβάθμιση αυτή ήταν καθαρά τεχνική, καθώς ο επενδυτικός οίκος δεν δίνει κάποια άλλα στοιχεία ή εξηγήσεις για την αλλαγή αυτή της στάσης του.

Κούρταλη Ελευθερία

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Overweight σε Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς – Ισχυρά αποτελέσματα δ’ τριμήνου και νέοι στόχοι έως το 2027

Η JP Morgan προχωρά σε επικαιροποίηση των εκτιμήσεών της για τις τέσσερις

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε