Kamala Harris: Η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ!

5 λεπτά ανάγνωση
7 Νοεμβρίου 2020

Η Kamala Harris είναι η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος της αμερικανικής ιστορίας. Έχει ήδη κατακτήσει, όμως, μία ακόμη πρωτιά. Ως κόρη μεταναστών από την Jamaica και την Ινδία, είναι η πρώτη Αφρο-ασιάτισσα υποψήφια που διεκδίκησε την αντιπροεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τζο Μπάιντεν πέτυχε  δύο στόχους με την επιλογή της Καμάλα Χάρις: «Πρόκειται για ιστορική επιλογή μιας και επιλέγει για πρώτη φορά μια μαύρη Αμερικανίδα με ρίζες στη Τζαμάικα και την Ινδία. Από την άλλη είναι μια σίγουρη επιλογή».

Η γεννημένη το 1964 Καμάλα Χάρις είναι κόρη ινδής γιατρού και ενός τζαμαϊκανού καθηγητή οικονομικών. Το γεγονός αυτό ενδέχεται να αποβεί καθοριστικό για μια ενδεχόμενη εκλογή του Μπάιντεν, ο οποίος θα χρειαστεί τη στήριξη των μειονοτήτων για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνεντεύξεις της η Καμάλα Χάρις δεν διστάζει να αποκαλέσει τον πρόεδρο Τραμπ ρατσιστή: «Αν εννοείτε ότι αποκαλεί χώρες της Αφρικής, “χώρες απόπατους”, αν εννοείτε ότι χαρακτηρίζει μετανάστες βιαστές και δολοφόνους τότε δεν νομίζω ότι μπορεί να εξαχθεί διαφορετικό συμπέρασμα», δηλώνει η γερουσιαστής της Καλιφόρνιας.

Η 55χρονη πολιτικός ανέλαβε το επικοινωνιακό μέρος της προεκλογικής εκστρατείας στο οποίο ο ήδη 77χρονος Μπάιντεν δεν τα πήγε και τόσο καλά. Εκεί όπου εκείνος εμφανίστηκε δύσκαμπτος και κάποιες φορές απόμακρος, εκείνη ήταν φιλική και εγκάρδια. Ο Τζο Μπάιντεν δεν κρύβει ότι ένας από τους λόγους επιλογής της Καμάλα Χάρις ήταν η ηλικία της: «Έπρεπε να επιλέξω ένα πρόσωπο, το οποίο σε περίπτωση που μου συμβεί οτιδήποτε να είναι σε θέση από την πρώτη κιόλας μέρα να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στο CNN.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμοί και αντιδράσεις στις ΗΠΑ: Η οικονομική πολιτική σε σταυροδρόμι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τους δασμούς Τραμπ κρίνοντας ότι επιβλήθηκαν χωρίς την

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της