Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου

«Καμίνι» η χώρα – Πού θα φτάσει τους 42 βαθμούς

3 λεπτά ανάγνωση
8 Ιουλίου 2019

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται από σήμερα καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον υδράργυρο αφού σε κάποιες περιοχές θα «σκαρφαλώσει» ακόμη και στους 42 βαθμούς.

Το νέο έντονο κύμα ζέστης σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και σε αστικά κέντρα θα πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί καύσωνας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σημαντική υποχώρηση των θερμοκρασιών προβλέπεται από την Πέμπτη 11/07.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες έως και την Τρίτη θα φθάσουν και τοπικά θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς, ενώ η θερμότερη ημέρα εκτιμάται ότι θα είναι η Τετάρτη, οπότε οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Θεσσαλία ενδέχεται τοπικά να ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα όμως, την Τρίτη τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιχνίδι του καλαμαριού με την κλιματική αλλαγή

Στο παιχνίδι του καλαμαριού οι παίκτες ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα θα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αύριο το μεσημέρι έως

Καύσωνας 6 ημερών «πνίγει» τη χώρα

Σε τροχιά ακραίου καύσωνα εισέρχεται η Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες να εκτοξεύονται