Καταρχήν συμφωνία τρόικας – Κύπρου για το πρόγραμμα βοήθειας

2 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουλίου 2015

Σε καταρχήν συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος βοήθειας φαίνεται πως κατέληξαν τρόικα και Λευκωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Πηγές της τρόικας, μιλώντας στο αμερικανικό πρακτορείο, επισημαίνουν ότι η χρηματοπιστωτική κατάσταση των κυπριακών τραπεζών βελτιώνεται σταδιακά.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι έστω και με οριακό ρυθμό, η βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους βελτιώνεται διαρκώς.
Ωστόσο, καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση του ρυθμού εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, όπως επίσης και την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

Σημειώνεται ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 500 εκ. ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.