ΚΕΑΟ: Ξεκινούν κατασχέσεις για οφειλές σε Ταμεία

4 λεπτά ανάγνωση
7 Δεκεμβρίου 2015

Σήμερα ξεκινά η διαδικασία κατάσχεσης καταθέσεων προς τους οφειλέτες των Ταμείων, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες.

Οι οφειλέτες ξεπερνούν τις 100.000, ενώ οι αρρύθμιστες οφειλές διαμορφώνονται πάνω από τα 6 δισ. ευρώ.

Εγκύκλιος του ΚΕΑΟ ξεπάγωσε τις διαδικασίες αναγκαστικών εισπράξεων που είχαν σταματήσει λόγω της επιβολής των capital controls και πλέον θα γίνονται αυτόματα, μέσω τραπεζών.

Οι τράπεζες που εντάσσονται σε πρώτη φάση είναι οι Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Attica Bank, Unicredit Bank και Aegean Baltic Bank, ενώ οι υπόλοιπες τράπεζες θα ενταχθούν στο σύστημα από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά.

Το ΚΕΑΟ θα μπορεί να αποστέλλει στα πιστωτικά ιδρύματα έως και 600 κατασχετήρια την ημέρα, ανά τράπεζα. Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο σύστημα τα τέσσερα περιφερειακά ΚΕΑΟ (Α και Β Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης), καθώς και τα 17 περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ στα οποία συστάθηκαν και λειτουργούν ήδη τμήματα ΚΕΑΟ.

Ήδη οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ έχουν κατηγοριοποιήσει τις οφειλές, ενώ έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν και άλλα μέτρα εντοπισμού «κρυφού» πλούτου, μέσω της διασύνδεσης με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), από την οποία αντλούν στοιχεία για την περιουσία των οφειλετών και για τις τραπεζικές καταθέσεις τους.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα