Κέρδη και σήμερα για το ευρώ

3 λεπτά ανάγνωση
6 Δεκεμβρίου 2013

Ανοδικά συνεχίζει και σήμερα το ευρώ, μετά την ώθηση που δέχθηκε χθες λόγω της ΕΚΤ, ενώ άνοδο σημειώνει σήμερα και το δολάριο έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εάν ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας του Νοεμβρίου εκπλήξει θετικά, τότε το δολάριο θα ενισχυθεί έναντι των περισσοτέρων βασικών νομισμάτων, καθώς αυτό θα αποτελέσει σήμα για αλλαγή της πολιτικής της Fed.

Από την άλλη μεριά, σε περίπτωση απογοητευτικών στοιχείων, οι επενδυτές θα το ερμηνεύσουν ως συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος τόνωσης της αγοράς από τη Fed, και αυτό θα πιέσει το δολάριο αλλά θα δώσει ώθηση στα assets υψηλού ρίσκου, όπως οι μετοχές.

Το δολάριο ενισχύεται 0,4% στο 102,2 έναντι του γεν, μετά από το υψηλό έξι μηνών του 103,38 που σημείωσε στις αρχές της εβδομάδας.

Ο δείκτης του δολαρίου κινείται 0,2% υψηλότερα και στις 80,394 μονάδες, έχοντας απομακρυνθεί από το χαμηλό μίας εβδομάδας που σημείωσε χθες και τις 80,231 μονάδες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

«Το δολάριο σε δοκιμασία: Ρωγμές στο απόλυτο ασφαλές καταφύγιο των αγορών»

Η υποχώρηση του δολαρίου επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ερώτημα που μέχρι πρόσφατα

Υποχώρηση του χρυσού μετά το ράλι

Σε φάση έντονης μεταβλητότητας εισέρχεται εκ νέου η αγορά του χρυσού.