Κέρδη στο ΧΑ
Χωρίς να διαθέσει πολλά «καύσιμα», αλλά με αρκετή δόση μεταβλητότητας, το Χρηματιστήριο Αθηνών

Χωρίς να διαθέσει πολλά «καύσιμα», αλλά με αρκετή δόση μεταβλητότητας, το Χρηματιστήριο Αθηνών

Χωρίς να διαθέσει πολλά «καύσιμα», αλλά με αρκετή δόση μεταβλητότητας, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε σήμερα να «σπάσει» το τετραήμερο πτωτικό του σερί, και να επανακτήσει τα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα των 680 μονάδων.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αυξημένος κατά 0,89% στις 683,49 μονάδες. Η ανώτερη τιμή που κατέγραψε η αγορά, ήταν στις 686,27 μονάδες και η χαμηλότερη στις 677,58. Η καθαρή αξία συναλλαγών μειώθηκε κατά 34,21% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής, διαμορφούμενη στα 28,71 εκ. ευρώ περίπου, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας 0,79 εκ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 1,23% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,20%.
Στο ταμπλό τώρα, στις 204,55 μονάδες με άνοδο 1,03% έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης, με την Πειραιώς να διακινεί σήμερα και εύλογα τον μεγαλύτερο όγκο μεταξύ των τραπεζών στα 61,5 εκατ τεμάχια, ενώ στην δεύτερη θέση ήταν η Eurobank με 37,3 εκατ. τεμάχια. Μάλιστα, οι δύο αυτές μετοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση, με την Πειραιώς να κλείνει στο -5,36% και τη Eurobank στο -3,13%. Ακολούθησαν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (-1,13%), της Lamda Development (-0,93%), της Viohalco (-0,89%) και της Τιτάν (-0,71%).
Αντίθετα, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΔΕΗ(+4,14%), της Alpha Bank (+4,12%), του ΟΠΑΠ (+3,31%), της Jumbo (+2,87%), της Coca Cola HBC (+1,99%), της Εθνικής (+1,71%), της Aegean Airlines +1,42%) και της ΜΕΤΚΑ (+1,14%).
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο κλάδος των Ταξιδιών – Αναψυχής (+2,81%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση ο κλάδος των εταιριών Υγείας (-1,56%). Από τις μετοχές που πραγματοποίησαν πράξη, 51 κινήθηκαν ανοδικά, 40 καθοδικά, ενώ η τιμή 18 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.
Ανοδικά αντιδρά σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν υπερβολές στις συναλλαγές,

Ανοδικά αντιδρά σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν υπερβολές στις συναλλαγές, σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν τα χαρτοφυλάκια που επλήγησαν από τις σημαντικές απώλειες του Οκτωβρίου.
O Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,23% στις 936,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 28,4 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,26% στις 306,02 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,02% στις 125,12 μονάδες.
Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά της ανόδου των μετοχών σήμερα είναι αξιοσημείωτα, η αγορά δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι ο τζίρος παραμένει σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα (δεδομένης της κινητικότητας του τελευταίου διαστήματος), προβληματίζοντας τους εγχώριους επενδυτές.
Είναι εμφανές ότι τα χαρτοφυλάκια προχωρούν σε “δειλές” κινήσεις ανασύνταξης με στόχο την επανατοποθέτηση σε πιο αμυντικές μετοχές, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των μετοχών βρίσκεται σε υπερπουλημένα επίπεδα. Στη νέα στρατηγική η βαρύτητα του πολιτικού κινδύνου έχει αυξηθεί, σε αντίθεση με εκείνη της πρόωρης εξόδου από το πρόγραμμα στήριξης της Ευρωζώνης, στόχος που δείχνει να έχει εγκαταληφθεί από την κυβέρνηση.
Στο ταμπλό, η ΜΕΤΚΑ και η Μυτιληναίος καταγράφουν σημαντικά κέρδη, στο +5,64% και στο +5,26% αντίστοιχα. Ισχυρές και οι παρουσίες των Ελλάκτωρ (+4,89%), ΕΧΑΕ (+4,03%) και Ιντραλοτ (+4,42%), ενώ στο +4,29% βρίσκεται η ΔΕΗ, στο +4,11% ο ΟΤΕ και στο +3,21% ο ΟΠΑΠ. Μετριοπαθής, τηρουμένων των αναλογιών, είναι η αντίδραση του τραπεζικού κλάδου, με την Εθνική να βρίσκεται στο +1,04%, την Alpha Bank στο +2,88% και την Eurobank στο +1,08%. Αντίθετα η Πειραιώς δεν μπορεί να περάσει σε θετικό έδαφος, βρίσκοντας αντίσταση στα 1,16 ευρώ.
Με σημαντικά κέρδη άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με σημαντικά κέρδη άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς οι επενδυτές φαίνεται να εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών προεξοφλεί πως ο πολιτικός κίνδυνος είναι περιορισμένος.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.125,36 μονάδες σημειώνοντας σε ποσοστό 3%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 22,55 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 62 μετοχές, ενώ 7 παραμένουν σταθερές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,50%.
Facebook Comments