Κίνα: Με ρυθμό 4,9% αναπτύχθηκε το ΑΕΠ το γ΄3μηνο

3 λεπτά ανάγνωση
19 Οκτωβρίου 2020

Ανέβασε ταχύτητα το ΑΕΠ της Κίνας το γ΄ τρίμηνο του 2020, καθώς έτρεξε με ρυθμό 4,9% σε ετήσια βάση, από 3,2% το β΄ τρίμηνο, ωστόσο η επίδοση αυτή ήταν χαμηλότερη από το 5,2% των εκτιμήσεων των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα, το Εθνικό Στατιστικό Γραφείο της χώρας.

Βάσει των ίδιων στοιχείων η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε με ποσοστό 0,7% κατά τους πρώτους 9 μήνες, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παγκοσμίως ελπίζουν σε μία ισχυρή ανάκαμψη της Κίνας, η οποία θα στηρίξει την επανεκκίνηση της ζήτησης, καθώς οι οικονομίες βρίσκονται αντιμέτωπες με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Η Κίνα ανακάμπτει σταθερά μετά τη χαμηλότερη ανάπτυξη για 10ετίες που σημείωσε τους πρώτους μήνες του έτους από το σοκ της πανδημίας.

Ωστόσο, αρκετοί δείκτες έχουν δείξει πρόσφατα μια ευρύτερη αύξηση της κατανάλωσης και στο γ΄ τρίμηνο.

Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 2,7% το διάστημα Ιούλιος-Σεπτέμβριος, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για άνοδο 3,2% και έναντι τριμηνιαίας αύξησης 11,5% το β΄ τρίμηνο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

«Το δολάριο σε δοκιμασία: Ρωγμές στο απόλυτο ασφαλές καταφύγιο των αγορών»

Η υποχώρηση του δολαρίου επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ερώτημα που μέχρι πρόσφατα