Κίνα: Μικρότερη του αναμενόμενου η άνοδος του πληθωρισμού

2 λεπτά ανάγνωση
9 Μαρτίου 2017

Οι τιμές στην Κίνα αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Φεβρουάριο καθώς η ζήτηση για τρόφιμα υποχώρησε μετά από τις διακοπές  για το νέο έτος.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας ενισχύθηκε 0,8% τον Φεβρουάριο από το περασμένο έτος, σε σχέση με την άνοδο 2,5% τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 1,6% και παρέμεινε πολύ χαμηλότερα από το όριο του 3% που είχε θέσει η κυβέρνηση για το έτος.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται μετά από την ανακοίνωση της απροσδόκητης αύξησης των συναλλαγματικών αποθεματικών μετά από μήνες πτώσης, και το πρώτο της εμπορικό έλλειμμα ε τρία χρόνια.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 7,8% σε σχέση με το περασμένο έτος. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου είναι τα υψηλότερα από το Σεπτέμβριο του 2008, και ήταν μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν και σε σχέση με την αύξηση 6,9% του Ιανουαρίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 2,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο – Στο 1,7% στην Ευρωζώνη

Ελαφρώς υψηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί στα προκαταρκτικά στοιχεία υπολογίστηκε από την

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

«Το δολάριο σε δοκιμασία: Ρωγμές στο απόλυτο ασφαλές καταφύγιο των αγορών»

Η υποχώρηση του δολαρίου επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ερώτημα που μέχρι πρόσφατα