Κίνα: Σε μείωση της ρευστότητας προχώρησε η κεντρική τράπεζα

2 λεπτά ανάγνωση
18 Φεβρουαρίου 2014

Με αιφνιδιαστικό τρόπο,η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε μείωση της ρευστότητας στη διατραπεζική αγορά κατά 48 δισ. γουάν (7,9 δισ. δολ), υποδεικνύοντας την ανησυχία της για την εκρηκτική αύξηση του δανεισμού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προχώρησε στη μείωση της ρευστότητας εκδίδοντας 14ήμερα repo. Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 μήνες, που η Κίνα χρησιμοποιεί repo για να μειώσει τη ρευστότητα.

Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση, με τον CSΙ 300 να υποχωρεί κατά 1,26% στις 22.82 μονάδες.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν άλμα στη χρηματοδότηση από το τραπεζικό, αλλά και το σκιώδες τραπεζικό σύστημα της χώρας τον Ιανουάριο. Τα νέα δάνεια άγγιξαν στα 1,32 τρισ. γουάν (218 δισ. δολ.), σχεδόν τριπλάσια δηλαδή από τον προηγούμενο μήνα και πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρή χρονιά για τη Dimand ΑΕ το 2025

Ιδιαίτερα θετική πορεία κατέγραψε η Dimand ΑΕ για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Moody’s: Σταθερές προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες – Στήριξη από ανάπτυξη και πιστωτική επέκταση

Σε αναθεώρηση των προοπτικών για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προχώρησε η Moody’s