Κίνα: Θα ληφθούν μέτρα αν οι ΗΠΑ κηρύξουν «εμπορικό πόλεμο»

2 λεπτά ανάγνωση
15 Αυγούστου 2017

Η Κίνα δεν θα μείνει άπραγη αν οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθετήσουν μέτρα που θα μπορούσαν να βλάψουν τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, προειδοποίησε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, μετά την έναρξη έρευνας από την Ουάσινγκτον σε βάρος του Πεκίνου για «κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας».

«Εάν οι ΗΠΑ υιοθετήσουν μέτρα που βλάπτουν τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές (…) η Κίνα δεν θα μείνει άπραγη και θα λάβει ασφαλώς όλα τα κατάλληλα μέτρα για να υπερασπιστεί με σθένος τα δικαιώματά της», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η αμερικανική έρευνα έχει ως στόχο να διαπιστώσει αν η κινεζική εμπορική πολιτική βλάπτει τις αμερικανικές επιχειρήσεις όσον αφορά την πνευματική ιδιοκτησία και θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων στην Κίνα.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας τονίζει επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σεβαστούν τα αντικειμενικά γεγονότα και να ενεργήσουν με σύνεση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Χρυσός: Υποχωρεί για δεύτερη ημέρα μετά τα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Πιέσεις κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στις διεθνείς