Κινεζική ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

2 λεπτά ανάγνωση
10 Σεπτεμβρίου 2013

Με σημαντικά κέρδη άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων για την κινεζική οικονομία.Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε «άλμα» 10,4% σε σχέση με πέρυσι, έναντι ανόδου περίπου 9,9% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λιανικές πωλήσεις αλλά και οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου.Στις 10.29 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχυόταν κατά 0,75% στις 308,11 μονάδες.

O FTSE 100 ^FTSE+0,78% στο Λονδίνο σημείωνε άνοδο 0,72% στις 6.577,54 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI+0,93% κατέγραφε κέρδη 0,85% στις 4.074,21 μονάδες και ο DAX ^GDAXI+1,16% στη Φρανκφούρτη διαμορφωνόταν στις 8.375,62 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,20%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χ.Α.: Ανθεκτικότητα και ισορροπία μετά από μία συνεδρίαση ακραίας μεταβλητότητας

Σε συνεδρίαση ακραίας μεταβλητότητας, το Χρηματιστήριο απορρόφησε τους κραδασμούς από τη βουτιά

Jefferies: Κορυφαίο story η Ελλάδα – Ο κίνδυνος της αναβάθμισης

Από τους πιο σταθερούς και ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικής αγοράς παραμένει η

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί