Κινητικότητα, Πλειστηριασμοί, Αποκρατικοποιήσεις στο επίκεντρο

5 λεπτά ανάγνωση
20 Αυγούστου 2013

Σήμερα το πρωί στις 10 σε συνάντηση που έχει καλέσει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου θα τεθούν επί τάπητος τρία ζητήματα που αναμένεται να έχουν τη μερίδα του λέοντος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Αυτά τα σημεία είναι τα εξής:

  • Κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων
  • Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας
  • Οι επόμενες εξελίξεις για  το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ

Ειδικά στο κρίσιμο θέμα των μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει οι κατάλογοι από τα υπουργεία να βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος του μήνα.

Πέρα από τα προαπαιτούμενα, στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να μπουν και άλλα «δύσκολα» θέματα, όπως η αξιολόγηση της αποδοτικότητας του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων και οι έλεγχοι στα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Επίσης, το φθινόπωρο, το οικονομικό επιτελείο από κοινού με την τρόικα θα πρέπει καταρτίσουν τον προϋπολογισμό του 2014, ενώ θα πρέπει να οριστικοποιηθούν και τα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015-2016, τα οποία υπολογίζονται σε 4 δισ. ευρώ.

Στην σύσκεψη θα μετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Μανιάτης, Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Από τα Ιωάννινα η εκκίνηση της «γαλάζιας μηχανής» ενόψει 2027

Σε φάση πλήρους κινητοποίησης περνά από σήμερα ο κομματικός μηχανισμός της Νέας

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά