Κλυδωνίζεται το ΧΑ – Στο +6% ο ΟΤΕ – Selloff για τη μετοχή της Πειραιώς

5 λεπτά ανάγνωση
19 Μαΐου 2022

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο του χθεσινού “ξεπουλήματος” στη Wall Street.

Οι διεθνείς αγορές κλυδωνίζονται από τις ανησυχίες για τον ξέφρενο πληθωρισμό και τον αντίκτυπο στην κατανάλωση και τον φόβο μήπως οδηγηθούν σε ύφεση οι μεγάλες οικονομίες. Πάντως οι τιμές των μετοχών προς το κλείσιμο μείωσαν τις αρχικές τους απώλειες, ενώ οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις. Υπεραπέδωσε η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισε η μετοχή του ΟΠΑΠ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 851,20 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,79%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 838,37 μονάδες (-3,27%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 122,91 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 43.240.073 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,92%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,93%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+6,01%) και του ΟΠΑΠ (+0,45%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-7,82%), της Εθνικής (-5,70%), της Viohalco (-5,47%), της Alpha Bank (-4,86%) και της Μυτιληναίος (-4,79%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+5,98%) και των Ταξιδιών (+0,35%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,35%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (-3,86%) και των Τροφίμων (-3,08%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Πειραιώς διακινώντας 14.146.370 και 6.966.636 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 18,209 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 17,052 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 21 μετοχές, 98 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΒΙΣ +20,00% και ΟΤΕ +6,01%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Τρία Άλφα (κ) -12,37% και Πειραιώς -7,82%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» ενέργεια και τουρισμό – Κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Σε δύο διαφορετικές φάσεις εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο

Χρηματιστήριο: Μεταβλητότητα και τραπεζικές πιέσεις, αλλά θετική εβδομάδα για τον ΓΔ

Με ήπια κέρδη αλλά έντονη μεταβλητότητα ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στη Λεωφόρο Αθηνών.