Κορωνοϊός: 105 νέοι θάνατοι – 1.770 οι νεκροί – 70.548 επιβεβαιωμένα κρούσματα

3 λεπτά ανάγνωση
17 Φεβρουαρίου 2020

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Δευτέρα.

Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Ουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας – πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο – καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε το 30ό κρούσμα

Επιβεβαιώθηκε το τριακοστό κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας στην Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε σχεδόν τριάντα άλλες χώρες, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

«Το 30ό επιβεβαιωμένο κρούσμα (…) είναι γυναίκα κορεατικής καταγωγής, γεννημένη το 1952, η σύζυγος του 29ου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Ενώ βρισκόταν σε καραντίνα που επέβαλε η ίδια στον εαυτό της, οι εξετάσεις της επέστρεψαν θετικές. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απομόνωση (…) σε νοσοκομείο», εξηγείται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν τα κέντρα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ά. Πορτοσάλτε για Τρίκαλα: «Το να λένε ότι η Κυβέρνηση δολοφόνησε είναι τυμβωρυχία και εκμετάλλευση του πόνου των συγγενών»

Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε τις αντιδράσεις για την υπόθεση των Τρικάλων.

Εφτά νεκροί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ σε τροχαίο στη Ρουμανία

Σε σοβαρό δυστύχημα φέρονται να εμπλέκονται Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία

Ισπανία: 39 νεκροί, 73 τραυματίες μετά τον εκτροχιασμό δύο τρένων υψηλής ταχύτητας

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη νότια Ισπανία, στο οποίο ενεπλάκησαν δυο συρμοί υψηλής ταχύτητας,